De vmbo-leerlingen van Schaersvoorde hebben in de week voor Kerst een nachtje slapen overgeslagen  om op die manier geld in te zamelen voor twee goede doelen: Serious Request en de actie van de Joanne Foundation om voor de allerarmsten in Ndegeya matrassen, dekens en lakens te kopen. Apollo had ons nl. verteld dat er in dat dorpje veel arme gezinnen zijn die noodgedwongen op de grond slapen met alleen een zeiltje, een dun matje of een beetje stro, omdat er geen geld is om een matras te kopen.

De vmbo-leerlingen van Schaersvoorde hebben het geweldige bedrag van € 1700 opgehaald en hiervan konden we voor 38 mensen nieuwe matrassen, dekens en lakens kopen. Het was logistiek een hele klus voor Apollo om alle matrassen bij de mensen af te leveren, maar gelukkig kreeg hij hulp van een vriend met een pick-up truck en de rest bezorgde hij met zijn brommer.

De mensen die een matras en dekens kregen, waren intens gelukkig. Voor sommigen is het de eerste keer in hun leven dat ze op een matras kunnen slapen! Daar kunnen wij ons amper iets bij voorstellen…

TERUG NAAR ACTIES