Gezondheidszorg

/Gezondheidszorg
Gezondheidszorg2019-10-19T19:54:43+00:00

Oeganda staat in de top drie van landen met malaria. Voor kinderen onder de vijf jaar is malaria zelfs doodsoorzaak nummer één. Dit terwijl met eenvoudige maatregelen, zoals het gebruik van goede muskietennetten en goede voorlichting, de ziekte voor een belangrijk deel te voorkomen is.

Vanuit deze kennis is de Joanne Foundation actief in preventie. Abby Kakande en Apollo bezoeken de inwoners van Ndegeya regelmatig om voorlichting te geven over onderwerpen als hygiëne, het voorkomen van malaria en geboortebeperking. Met deze preventiemaatregelen en het faciliteren en financieren van gezondsheidsbevorderende voorzieningen zoals het bouwen van latrines, uitdelen van jerrycans voor schoon water en muskietennetten, draagt de Joanne Foundation bij aan verbetering van de gezondheidszorg in Ndegeya.

De Joanne Foundation wil gezondheidszorg voor mensen in Ndegeya beschikbaar maken en ziet de behoefte hieraan bij de bevolking. In 2018 is het idee ontstaan voor een community clinic in Ndegeya.
Abby, nurse Kakande, onze gespecialiseerde verpleegkundige, zal betrokken zijn bij de clinic en zal naast de medische zorg aan 75 van de allerarmste inwoners ook behandelingen verzorgen voor betalende patiënten.

Michael, onze oogzorgmedewerker en verpleegkundige in opleiding, zal samen met Kakande het oogzorgprogramma voortzetten en Kakande assisteren en met hem samenwerken.
Vanuit onze kernwaarde duurzaamheid richten wij ons als foundation op zelfvoorzienendheid, zelfredzaamheid en financiële onafhankelijkheid van deze clinic. Apollo is hier als coördinator nauw bij betrokken.

Gerelateerde projecten en nieuwsberichten