Latrine project

Tijdens de huisbezoeken die nurse Kakande samen met Apollo aflegt, zagen zij dat hygiëne rond toiletgebruik bij de arme, vaak oudere en kwetsbare mensen, veel te wensen overliet. Het blijkt dat het merendeel van de bevolking van Ndegeya zijn behoefte doet in oude emmers of plastic zakken, die vervolgens in de bosjes geleegd worden. Anderen gebruiken rechtstreeks die bosjes als toilet of maken gebruik van een geïmproviseerde gammele latrine van een paar balkjes boven een gat in de grond. Het is ook een paar keer voorgekomen dat een kind in zo’n geïmproviseerde latrine viel, erg gevaarlijk.
Bovenal is er het gevaar van slechte hygiëne. Latrineshuisjes zijn belangrijk bij het voorkomen van ziektes. Deze huisjes worden buiten de woning geplaatst. Naast de behoeftes die gedaan kunnen worden in de twee latrines is er ook een wasruimte. De latrines worden om de beurt gebruikt om te voorkomen dat zij overbelast raken. De mest wordt vervolgens weer gebruikt voor de landbouw. Inmiddels hebben we 33 latrinehuisjes kunnen laten bouwen in Ndegeya.

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws over de latrines van de Little Stars School

De health inspector dreigde eind vorig jaar de Little Stars School te sluiten wanneer de situatie van de latrines niet aangepakt zouden worden. Er waren te weinig latrines [...]

2021-03-26T14:43:03+01:00
Ga naar de bovenkant