Onderwijs

Onderwijs2024-05-06T16:51:27+02:00

Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving. Een kind dat goed onderwijs krijgt, krijgt kansen voor de toekomst. Want op school leer je veel meer dan lezen, schrijven en rekenen. Je leert er voor jezelf opkomen en je leert je talenten en vaardigheden te ontwikkelen. Investeren in onderwijs is investeren in een betere toekomst. Een kind dat onderwijs kan volgen, kan later bijdragen aan de maatschappij.

In Oeganda onderscheiden we twee soorten scholen, de government scholen en particuliere scholen. Voor de government scholen hoeft geen schoolgeld betaald te worden, maar er zijn toch hoge kosten, want de kinderen moeten wel schooluniformen en veel andere schoolspullen aanschaffen. Dus nog steeds een te hoge financiële drempel voor veel ouders. Voor de particuliere scholen moet wel schoolgeld betaald worden, naast de andere schoolkosten.

In de praktijk blijkt dat het onderwijs op de government scholen van een erg laag niveau is. Er staan vaak mensen voor de klas die geen opleiding hebben gehad. Soms is een paar jaar voortgezet onderwijs genoeg om ‘les’ te kunnen geven op een government school. Op particuliere scholen staan gekwalificeerde en goed opgeleide docenten voor de klas en is de kwaliteit van het onderwijs goed. Daarom kiest de Joanne Foundation er voor om de kinderen naar particuliere scholen te laten gaan.

Gerelateerde projecten en nieuwsberichten

Ga naar de bovenkant