De laatste dag van ons verblijf stond in het teken van evaluatie van de activiteiten van het afgelopen jaar: hebben we de gestelde doelen bereikt en zijn we op de goede manier bezig? Ook de financiering van alle activiteiten werd grondig doorgesproken. Verder hebben we de plannen voor het nieuwe jaar besproken. En hierbij kijken we ook goed of deze plannen passen binnen het beleid van onze stichting. Een belangrijk onderwerp van gesprek is het streven naar zelfvoorzienendheid. De mensen in Ndegeya moeten niet afhankelijk zijn van onze hulp, maar op een gegeven moment in staat zijn zichzelf te redden.
We proberen in de uitwerking van onze plannen hier zoveel mogelijk naartoe te werken.
We bedanken ons Oegandese team voor hun grote inzet, want zonder deze prachtige mensen hadden we niet kunnen bereiken wat we nu bereikt hebben.
Ze zijn allemaal enorm betrokken, transparant, betrouwbaar en gemotiveerd om hard te werken.
Wij prijzen ons gelukkig met deze mensen…en zoals Apollo altijd zegt: “Together we are a strong team”.

Inmiddels zijn we weer thuis in Nederland en kijken we terug op een mooie tijd in Oeganda. We zijn blij dat we het afgelopen jaar veel plannen hebben kunnen realiseren en voor veel mensen echt een verschil hebben kunnen maken.
We willen nu vol enthousiasme aan de slag gaan met het uitwerken van de nieuwe plannen.
Daarom komt het bestuur van de Joanne Foundation binnenkort weer bij elkaar om alle ideeën en verzoeken uitvoerig te bespreken en de financiële consequenties op een rijtje te zetten.
We houden u op de hoogte!