In augustus heeft ons bestuurslid Helma, samen met vriendin Netty, weer een bezoek gebracht aan de projecten in Ndegeya.
Met een lange lijst van geplande bezoeken en activiteiten, en een overzicht van agendapunten en resultaatafspraken voor de teamoverleggen vertrokken zij in augustus naar Oeganda.
Tijdens de eerste team-meeting hebben ze besproken hoe belangrijk het is om als team gezamenlijk op te trekken. Samenwerken, elkaar ondersteunen, elkaar vervangen als iemand even uitvalt of minder actief kan zijn.
Ook hebben ze de toekomst aan de orde gesteld.
Zelfvoorzienendheid heeft de hoogste prioriteit. Het team moet ervoor gaan zorgen op termijn niet meer uitsluitend afhankelijk te zijn van donaties uit Nederland.
Ook moeten ze leren vooruitdenken over problemen die zich in de toekomst zouden kunnen voordoen, bijvoorbeeld als Rosemary definitief niet meer voor de twee zwaar gehandicapte meisjes kan zorgen.
Het team komt nu elke eerste week van de maand bij elkaar.
Aan de hand van de lijst resultaatgerichte afspraken kunnen we goed monitoren hoe alles loopt. Dat is niet Oegandees, dus het is wennen, maar ze zijn zeer gemotiveerd, en het regelmatige overleg is plezierig en verbindend. Een mooie ontwikkeling.

Op de auto van Henry is een grote autosticker aangebracht. Henry vindt het leuk dat die de aandacht trekt en vragen oproept over de stichting.
Voor Henry een mooie aanleiding om er trots over te vertellen!

Ook voor de kliniek hebben we nieuwe uniformen meegebracht, dankzij het Slingeland Ziekenhuis en tandartsenpraktijk Van der Wielen. Dank dus aan alle sponsors!

Verder hebben Helma en Netty nieuwe shirts en jassen uitgedeeld, met het nieuwe logo erop, gesponsord door De Tuunte en KHK Winterswijk.
Het team is er heel blij mee.
Ze dragen de jassen zelfs als het warm weer is, omdat ze er trots op zijn deel uit te maken van de stichting.