Joanne’s Children Corner

De Joanne Foundation heeft in samenwerking met Jane en Innocent een kleinschalige opvang opgezet voor vier kinderen uit Ndegeya met een verstandelijke beperking. Drie dagen per week van 9.00 uur tot 15.00 uur komen de kinderen naar Apollo’s huis, waar zij opgevangen worden in de ruimte die ook gebruikt wordt voor Joanne’s Library & Reading Club.

Jane heeft de leiding en verzorgt de activiteiten, daarin ondersteund door Innocent, die er ook voor zorgt dat de kinderen een voedzame warme maaltijd krijgen. Charity en Diana, twee meisjes met een forse verstandelijke beperking, worden door Jane per boda (brommertaxi) thuis opgehaald. Rehema heeft een slechte start gehad door ondervoeding en verwaarlozing en kampt nu met een ontwikkelingsachterstand en spraak-taalproblemen, komt ook met Jane mee. En dan is er nog Yiga, een jongen van 17 jaar, die door zijn oma wordt opgevoed, en ontwikkelings- en groeiproblemen heeft. Door zijn bijzondere uiterlijk heeft hij in zijn leven al veel pesterijen en mishandelingen moeten verdragen.
Deze kinderen, die gezien hun beperkingen niet naar school kunnen, zitten normaal gesproken doelloos thuis of zwerven rond. In Joanne’s Childeren Corner (JCC) worden ze door Jane en Innocent met open armen ontvangen, krijgen ze aandacht en zorg en wordt door middel van speelse activiteiten hun ontwikkeling gestimuleerd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Joanne’s Children Corner, de dagopvang voor kinderen met een beperking.

Een half jaar geleden zijn we begonnen met deze dagopvang voor kinderen met een beperking. Twee dagen per week komen vier kinderen naar JCC om onder begeleiding van Jane [...]

2024-05-06T17:49:25+02:00
Ga naar de bovenkant