Jovia was in 2007 groepsouder in kindertehuis Jireh. Joanne gaf in die tijd les op de school van deze kinderen en werd zeer bevriend met haar. Jovia noemde haar in die tijd geboren dochtertje om de vriendschap die ze voelde: Miracle-Joanne. Vanaf zeer jonge leeftijd was duidelijk dat Miracle besmet was met HIV en een zware behandeling nodig had. Mede dankzij Joanne is dat goed gelukt en ook nu nog voelen we een sterke band met Jovia en is Miracle het oogappeltje van Arent en Helma.

Toen Jovia te maken kreeg met huiselijk geweld en met haar kinderen wegvluchtte naar een district ver weg, heeft de Joanne Foundation haar geholpen een winkeltje in te richten in de voorste meter van het hele kleine huisje dat ze kon huren. Nu heeft Miracle’s broertje zijn slaapplek achter de toonbank en slapen Jovia en de twee andere kinderen in het tweede kamertje.
Met het verdiende geld heeft ze het voor elkaar gekregen om afgelopen jaar een eigen stukje grond te kopen en daar heeft ze een grote groentetuin aangelegd.

Haar tranen van geluk konden niet op toen we haar vandaag mochten vertellen dat we een eigen huisje op die grond voor haar gaan sponsoren en daar bovendien een varkensstal zullen laten zetten met een beer en vijf zeugen. Haar grote droom gaat eindelijk in vervulling en straks kan ze helemaal voor zichzelf en haar kinderen zorgen!