Hans Adolfsen

Foto: ©Pauline Persaud

vrijdag 8 september / zaterdag 9 september 2023
Hans & Kees Adolfsen
Improvisatie: samen op avontuur

De broers Hans en Kees Adolfsen gaan op vrijdagavond 8 en zaterdagmiddag 9 september samen op avontuur. En niet alleen voor zichzelf en hun publiek: het betreft een benefietconcert voor de Joanne Foundation, een wens van de musici waaraan Muziek op De Welle uiteraard graag meewerkt. Uw kosten bestaan dus uit uw donatie aan de Joanne Foundation. Dit kunt u ter plekke regelen, cash en via pin. Wij verheugen ons op dit prachtige project en hopen natuurlijk dat velen van u geïnteresseerd zullen zijn!

Programma
Hans Adolfsen – piano, zang
Kees Adolfsen – trombone, zang

Het is een lang gekoesterde wens van pianist Hans Adolfsen om zijn publiek eens te mogen meevoeren in zijn vrije improvisaties. Niets wat hij speelt staat opgeschreven, hij volgt wat hem wordt ingegeven. Als luisteraar word je uitgenodigd mee te gaan op avontuur: op een reis met onbekende bestemming, waarbij je jouw stemming de vrije loop kunt laten.
Hans vult solo het programma vóór de pauze. Voor de verbinding met het meer jazzy programma daarna zal hij afsluiten met ‘Round Midnight’ van Thelonious Monk.

Na de pauze vertolken Hans en Kees thema’s uit de jazz en Nederlandse film en kleinkunst. Daar vertellen ze bij wanneer ze het voor het eerst hoorden en vooral: waarom het hen nooit meer heeft losgelaten. Op het programma staan in ieder geval, bij wijze van ‘sneak pre-hear’: muziek uit ‘Turks fruit’, uit het repertoire van Ramses Shaffy (waarmee ze eerder optraden op De Welle), swingende Braziliaanse bossa en enkele composities van eigen hand.

Kees Adolfsen

Foto: ©Pauline Persaud