[layerslider id="1"]

Joanne’s Library and Reading Club

Sinds begin 2014 is in het huis van Apollo en Innocent een kleinschalige bibliotheek/speel-o-theek gevestigd: Joanne’s Library and Reading Club. Wat begon als een activiteit voor alleen ‘Joanne’s kinderen’ en de kinderen van Apollo, is uitgegroeid tot een bibliotheek voor veel kinderen uit de buurt. Naast kinderboeken kan er ook ontwikkelingsspeelgoed (bv. Duplo en Nopper) geleend worden. Tijdens de schoolvakanties komen er dagelijks gemiddeld dertig kinderen naar het huis van Apollo om te lezen, te spelen en boeken te lenen. In het weekend, op zaterdag en zondag van 16.00-18.00 uur, komen er soms wel meer dan zestig kinderen.

Joanne’s Library and Reading club richt zich op de kinderen tot groep 7 en op de kinderen van wie de ouders te arm zijn om schoolgeld te betalen en die dus niet naar school gaan. We zijn heel blij dat deze kinderen nu de kans krijgen om kinderboeken te lezen en hierdoor hun ontwikkelingskansen te vergroten. Apollo en Innocent (van oorsprong allebei leraar) stellen hun huis open voor de kinderen en het is leuk om te zien dat ze na schooltijd hard naar Joanne’s Library rennen omdat ze zo graag willen lezen en spelen.

In het begin zaten alle kinderen buiten onder het afdakje van Apollo’s huis te lezen, en bij slecht weer zaten ze binnen, in de kamer van het huis. Omdat dit eigenlijk niet zo handig was, hebben we de storeroom (de bijkeuken/schuur) verbouwd en aangepast voor de Library & Reading Club. Er staan bankjes, de betonnen vloer is voorzien van linoleum vloerbedekking en de plaatselijke timmerman heeft een mooie kast getimmerd om alle boeken en het speelgoed in te bewaren. Van vrienden en bekenden hebben we mooi speelgoed gekregen, en veel leuke Engelse kinderboeken. We hebben ook geld gekregen om boeken te kopen. Samen met Apollo zijn we wezen shoppen in de plaatselijke boekhandel. Joanne’s Library & Reading Club bezorgt kinderen nu veel speel- en leesplezier!

Gerelateerde nieuwsberichten

2019-10-19T20:02:38+02:00
Ga naar de bovenkant