Verdrietig nieuws…onze kleine dappere Yiga is 24 februari overleden. Hij had het Beare Stevenson syndroom en we wisten dat hij niet oud zou worden. Hij ging de laatste tijd hard achteruit, maar toch kwam zijn dood onverwacht. Zijn hart heeft het opgegeven.
We zullen hem ons blijven herinneren als een vrolijke, heel hulpvaardige jongen. Vooral in Joanne’s Children Corner, de dagopvang voor kinderen met een beperking, speelde hij een belangrijke rol. Hij heeft Rehema leren fietsen, hij leerde Diana en Charity hoe zij hun handen moesten wassen en hij had eindeloos geduld wanneer hij de gehandicapte meisjes bij een balspelletje wilde betrekken. Ook genoot hij van het samen muziek maken en vooral het trommelen op de djembé vond hij heel leuk.
De laatste jaren werden steeds moeilijker voor hem, hij werd benauwder, had veel hoofdpijn door de toegenomen druk in zijn hoofd, was gauw moe en hij kon op het laatst alleen nog maar kleine stukjes lopen met behulp van een stok.
We zijn verdrietig dat hij er niet meer is, maar we weten dat hij nu niet meer hoeft te lijden.
We zijn blij dat hij vier jaar geleden op ons pad is gekomen en dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan een betere kwaliteit van zijn leven.
Onze dappere vrolijke Yiga is 19 jaar geworden.
Hij is 25 februari onder grote belangstelling begraven.